perjantai 26. joulukuuta 2014

Piparkakkuja pikeerillä

Tällä kertaa oikaisin piparkakkujen tekemistä selittäen sen kiireellä. :) Käytin sisarusteni lasten joulutervehdyksiin tällä kertaa Myllyn paras laktoositonta piparkakkutaikinaa. Mielestäni siinä taikinassa on parempi maku kuin Sunnuntaissa, mutta nämä lienee makuasioita.

Tässä siis elämäni ensimmäiset pikeeriräpellykset. Jouluaaton aaton ja jouluaaton välisenä yönä väkerretyiksi mielestäni varsin onnistuneita. :)


 Tässä teille mielestäni onnistuneen royal iceingin eli pikeerin ohjeet:

Koristelu- ja ääriviivapikeeri
1                       valkuainen
3½ dl                tomusokeria
muutama tippa sitruunan mehua

Vaahdota aineksia noin kolme minuuttia. Tästä pikeeristä tuli mielestäni ehkä inasen kovaa. Pehmeämpää olisi ollut helpompi pursottaa ja käsitellä.  Sitruunahappo on tärkeä muistaa tässä. Se edistää pikeerin kovettumista.
Pursotukset tein minigrip -pussilla. Eli pikeeri mini minigripiin ja pientäkin pienempi aukko leikaten pussin alakulmaan. Ja siitä sitten pursottamaan.


Täyttöpikeeri
1 dl                    valkuaista
½ tl                    sitruunan mehua
450g                  tomusokeria

Ja taas tästä vatkaten. Taisin vatkata 3-4 minuuttia. Pikeeristä tuli mielestäni juuri sopivaa täyttötarkoitukseen. Laiton tämän pikeerin kokonaisuudessan 0,5 l minigripiin ja reikä jälleen pussin alakulmaan. Siksak -liikkeellä täytin tuota piparkakun pintaa ja hyvä tuli. Tein kaksi piparia kerrallaan. Se oli hyvä tahti. Muuten pikeerin pinta olisi kovettunut liiaksi ja koristeet eivät olisi enää tarttuneet pikeeriin.

Täyttöpikeeri riitti 6 jättimuumiin. Reunapikeeri oli riittoisampaa, mutta leipurilta loppui puhti ja se näkyi tässä viimeisessä muumissa. Tämä vain suvun vauvalle jouluihmettelyksi.

Lapset olivat onnellisia saadessaan jättimuumipiparit ja se tässä oli kaikkein parasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti