perjantai 26. joulukuuta 2014

Baileys kakku keksipohjalla

Yksi veljeni suosikeista on Baileys kakku. Tiesin, että tapaisimme jouluaattona, joten tein kakkua kahvipöytään.

Baileys kakku
Pohja:
300g Digestive -keksejä
75g margariinia

Täyte:
150 g suklaata
(käy esim. Pandan maitosuklaa. Nyt käytin Fazerin sinistä 75g ja 75g 47% fazerin suklaata. Näistä tuli suklaisempi maku tähän kakkuun, joten ehkä voisin suositella tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa. Baileys maistuu hyvin kummassakin kakussa)

1 prk   Creme Fraiche
0,5 dl   sokeria
2          munaa
0,5dl   kahvia
3         liivatetta
0,5dl   Baileys
2 dl     kuohukermaa

Murskaa digestivekeksit kunnolla ja lisää sulatettu voi keksien joukkoon. Sekoita pohjan ainekset kunnolla ja painele pohja 24 tai 26cm vuokaan kunnolla. Laita pohja kylmään.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Itse sulattelen tuon suklaan mikrossa Tupperwaren mikrokannussa.
Lisää creme fraiche sulatettuun suklaaseen.
Vaahdota sokeri ja munat.
Vaahdota kuohukerma.
Lisää muna-sokerivaahto suklaa- creme fraiche seokseen.
Keitä vahvaa kahvia. Itse keitin espressokahvia (1 kapseli, 1 dl vettä) Cupsololla.
Lisää liivatteet kahviin. Sekoita liivatekahvia hyvin ja lisää se suklaavaahdon joukkoon.
Lisää Baileys vaahtoon.
Nostele kermavaahto suklaavaahdon joukkoon.

Kaada vaahto pohjan päälle ja anna jähmettyä väh. 4 tuntia, mutta mieluiten yön yli kylmässä.

Nauti kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti