sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Laktoositon, gluteeniton pinaattipannari

Mä pidän paljon pinaatista. Tuoreena laitan sitä välillä salaattiin ja  usein syön Pirkan pakastepinaattikeittoa. Jälkimmäisessä on vaan yksinkertaisesti paras maku verrattuna muihin keittoihin.
Eilen illalla mietin, että usein lapsuudessa meillä oli pinaattipannaria iltapalana. Mietin, että jollakin tavalla mä voisin tehdä sitä tälle illalle, kun keho kaipaa kevyttä purtavaa treenin jälkeen. Ja tuumasta toimeen.

Pinaattipannari

8 dl         laktoositonta maitoa
3             munaa
1 tl          leivinjauhetta
4,5-5dl    Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
1-2 rkl    fariini/ruokosokeria
ripaus     suolaa
150g       pakastepinaattia sulatettuna
30g         laktoositonta voita sulatettuna

Mulla oli kotona rasvatonta maitoa, joten siksi lisäsin tuohon taikinaan mielestäni melko paljon rasvaa. Oikeasta voista tulee taikinaan myös jonkin verran suolaa, joten ennen voin käyttöä ei kannata pannaritaikinaa maustaa suolalla.
Lisäksi vielä kommentti noihin jauhoihin. Itselläni ei ole allergiaa, mutta testailen näitä reseptejä mielelläni, koska välillä kroppa ehkä kuitenkin reagoi tähän runsaaseen vehnän määrään jota meille on joka puolella tarjolla. Sunnuntain gluteeniton jauhoseos rakentuu kuitenkin vehnän tärkkelykselle eli se ei sovi vehnäallergikolle. Tällöin pitää valita Semperin gluteeniton jauhoseos, joka rakentuu riisipohjaisesti. Sunnuntain jauhoseos vaikutti mielestäni aikas hyvältä, ehkä vähän perunajauhomaiselta. Tarkempana tämän kanssa saa kuitenkin olla, kuin tavallisten jauhojen. Eli suosittelen, että laitat jauhot pienissä erissä siivilän läpi koko ajan vatkaten taikinaa.

Ja nyt sitten tekemiseen...

Mittaa maito astiaan ja riko munat maidon joukkoon. Vatkaa kunnolla munien rakenne rikki.
Lisää leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhot taikinan joukkoon. Jauhot paakkuuntuvat herkästi.
Lisää sokeri ja sulatettu voi.
Lisää sulatetut ja hieman valutetut pinaatit joukkoon.
Maista taikinaa. Lisää suolaa, mikäli on mielestäsi suolatonta.
Vatkasin taikinaa tavallista enemmän, jotta taikina olisi kuohkeampi.
Anna turvota n. 30 minuuttia ennen uunipellille kaatamista ja paistamista.

Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä

Nautiskele kalkkunaleikkeen, raejuuston sekä puolukkasurvoksen kera.

Vitsit mikä iltapala.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti