tiistai 13. tammikuuta 2015

Gluteeniton, laktoositon pannukakku

Eräs ihminen toi elämääni maailman parhaan herkkupannukakun ohjeen vajaa 10 vuotta sitten. Muokkasin reseptiä gluteenittomaksi, laktoosittomaksi, huomattavasti vähärasvaisemmaksi sekä vähäsokerisemmaksi. Maultaan silti mielestäni hyvinkin makea ja vaniljainen. Sopiva herkku.

Pieni pannukakku (4 annosta)

4 dl        laktoositonta, rasvatonta maitoa (korvaa rasvattomalla maidolla)
1            kananmuna
1 tl         vaniljasokeria
0,5dl      sokeria
½ tl        leivinjauhetta
2 dl        Sunnuntain gluteeniton jauhoseos (korvaa vehnäjauholla)
20g        laktoositonta voita (tavallista voita)

mustikkahilloa

Reseptissä on merkitty sulkuihin, miten reseptin voi muokata ns. tavalliseksi pannukakuksi.

Tähän pannukakkuun ei ole ns. isoja ilmakuplia vaan se jää kakkumaiseksi.

Mittaa kylmä maito astiaan, vatkaa kananmuna joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne munamaidon joukkoon.
Lisää lopuksi sulatettu voi.
Paista leivinpaperilla vuoratussa piirakkavuuassa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Taikinaa ei tarvitse turvottaa ennen uuniin laittoa.

Minä nautiskelin palan pannukakkua hernekeiton jälkiruokana itsetehdyn mustikkahillon kera. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti