sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Punainen curry

Nyt ollaankin melkoisen luovassa keittiössä. Punaiseen curryyn voi ilmeisesti laittaa melkein kaikkea, mitä jääkaapissa on, joten näin mäkin tein.

Punainen curry:
2 dl jasmiiniriisiä
5-6dl vettä
currya
suolaa

porsaan suikaleita
1                sipuli
1                valkosipulinkynsi
½               punainen chili
1                tomaatti
½               lime
                  limepippuria
                  mustapippuria
½ tl            kalakastiketta
1½-2 tl      punaista currytahnaa
                 öljyä
1 tl           fariinisokeria
½ tlk        (200 ml) kookosmaitoa

Laita riisien vesi ja suola kiehumaan kattilaan. Lisää riisit joukkoon, kun vesi kiehuu. Keitä 12 min. Mausta currylla halutessasi.

Pilko chili, valkosipulinkynsi, sipuli ja tomaatti. Halkaise lime.
Laita öljyä pannulle ja paahda punainen currytahna pannulla nopeasti. Lisää possun suikaleet ja anna kypsyä curryssa.
Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, chili ja tomaatti.
Mausta muutamalla rouhaisulla limepippuria ja mustapippuria.
Lisää hetken päästä mukaan myös kookosmaito, sokeri ja limen mehu sekä kalakastike.
Tsekkaa maut.

Tarjoile riisin ja salaatin kanssa. Tässä suolaisen vastakohdaksi valitsin cosmopolitan -salaattia. Lautaselle olisi sopinut myös makeahkot kirsikka/miniluumutomaatit. Mutta niitäpä ei nyt juuri ollut. Silti oli hyvää. Täytyypä tehdä joskus uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti