Nyt ollaankin melkoisen luovassa keittiössä. Punaiseen curryyn voi ilmeisesti laittaa melkein kaikkea, mitä jääkaapissa on, joten näin mäkin tein.
Punainen curry:
2 dl jasmiiniriisiä
5-6dl vettä
currya
suolaa
porsaan suikaleita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ punainen chili
1 tomaatti
½ lime
limepippuria
mustapippuria
½ tl kalakastiketta
1½-2 tl punaista currytahnaa
öljyä
1 tl fariinisokeria
½ tlk (200 ml) kookosmaitoa
Laita riisien vesi ja suola kiehumaan kattilaan. Lisää riisit joukkoon, kun vesi kiehuu. Keitä 12 min. Mausta currylla halutessasi.
Pilko chili, valkosipulinkynsi, sipuli ja tomaatti. Halkaise lime.
Laita öljyä pannulle ja paahda punainen currytahna pannulla nopeasti. Lisää possun suikaleet ja anna kypsyä curryssa.
Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, chili ja tomaatti.
Mausta muutamalla rouhaisulla limepippuria ja mustapippuria.
Lisää hetken päästä mukaan myös kookosmaito, sokeri ja limen mehu sekä kalakastike.
Tsekkaa maut.
Tarjoile riisin ja salaatin kanssa. Tässä suolaisen vastakohdaksi valitsin cosmopolitan -salaattia. Lautaselle olisi sopinut myös makeahkot kirsikka/miniluumutomaatit. Mutta niitäpä ei nyt juuri ollut. Silti oli hyvää. Täytyypä tehdä joskus uusiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti