lauantai 3. tammikuuta 2015

Mulligatawny eli mausteinen kanakeitto

Löysin K-resepteistä mausteisen broilerikeiton ohjeen, joka vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Jaanpa tästä tuon reseptin teille. Tosin puolitin annoksen kaiken muun paitsi kanan osalta. Eli tässä tarjolla teille vähän proteiinipitoisempi, mausteinen, intialaiseen ja miksei ehkä thaimaalaiseenkin keittiöön sopiva, keitto.

Mulligatawny (mausteinen broilerikeitto)

2 perunaa
1 porkkana
1,5 sellerinvartta
1 sipuli
1,5 valkosipulinkynttä
½ punainen, mieto chilin palko
1 tl tuoretta inkivääriä
1 tl punaista carrytahnaa
1 tl garam masalaa
1 rkl voin makuista öljyä
½ l vettä
1 knorr fond du chef -kanafondi annos
1 kanelitanko
1 dl punaisia linssejä
300g hunaja-chilimarinoituja kanansuikaleita
½ tlk eli 100g kookosmaitoa
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
½ dl tuoretta minttua (tai korianteria)

turkkilaista jogurttia keiton kanssa tarjolle..


Kuori ja pilko perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Palastele sellerinvarret. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko paloiksi.

Laita kattilaan öljy. Kiehauta öljyssä carrytahna, raastettu inkivääri, garam masala, sipuli, valkosipuli ja chili.

Lisää kattilaan muut kasvikset, vesi, fondi ja kanelitanko. Anna hautua 10min.

Huuhtele linssit.

Lisää kattilaan linssit ja anna hautua 10 minuuttia.
Ruskista kana paistinpannulla. Lisää kanat kattilaan. Lisää myös kookosmaito ja kiehauta.

Poista kanelitanko.
Mausta vielä hunajalla, mintulla ja sitruunanmehulla.


Tarjoile tarvittaessa vaalean leivän kanssa. Juomaksi sopii raikas sitruunavesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti