sunnuntai 10. elokuuta 2014

Katkarapumousse, saaristolaisleipä

Tämä on todettu hyväksi. Erittäin hyvää itsetehdyn saaristolaisleivän kanssa. Päivittelen leivän kuvat sitten, kun niitä taas sarjatuotantona tuotetaan ennen elokuun loppua perhejuhliin. :)
Mousse sopii myös croustadien täytteeksi alkupalaksi tai cocktailjuhliin.

Katkarapumousse:

1 prk Bonjour savulohi-piparjuurituorejuustoa
1 Valion creme fraiche
1 Pirkan matala rasia tuoreita katkarapuja, valuta neste pois!
(jos ei ole, niin pieni pussi katkarapuja pakasteena käy myös)
tuoretta tilliä silputtuna
sitruunanmehua
pippuria ja suolaa maun mukaan

Pilko katkaravut pieneksi. Säästä muutama ehjä koristeeksi.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Tarjoile kylmänä.

Huom! Varovasti sen suolan kanssa!!

Saaristolaisleipä Glorian Ruoka&Viini mukaan.

1 l piimää
75g hiivaa
3dl siirappia
3dl olutmaltaita
3dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun

siirappivesi:
1,5dl vettä
0,5dl siirappia

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita hyvin. Lisää kaikki loput aineet. Sekoita, mutta älä vaivaa. Jaa taikina 3 kpl 1,5l voideltuun vuokaan. Anna nousta 1,5h.

Paista leipiä keskitasolla 175 asteessa 1,5-2h. Valele leivät siirappivedellä ja paista vielä 30min. Anna jäähtyä omissa vuuissaan. Säilytä kylmässä. Leivät on parhaimmillaan 3päivän jälkeen, mutta meillä ne ei säily muista syistä sinne asti. Säilyvyys noin viikko jääkaapissa muuten. Ja ainahan voi tehdä lisää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti