tiistai 19. elokuuta 2014

Arkiruokaa

Arjen alettua pyrin valmistamaan samaan aikaan useamman ruuan pohjat, jotta ruoka-annosten kokoaminen kävisi nopeasti kiireisinä päivinä. Tässä alla pari esimerkkiä.

Fajitaskanasalaatti

1 pkt fajitasmaustettuja kanan sisäfileitä
1 annos pastaa/ruokailija
jäävuorisalaattia
kurkkua
tomaattia
parsakaalia
suolaa
sitruunapippuria
pippuria
sitruunaoliiviöljyä

Keitä pastavedessä suola. Tässä tapauksessa käytin 4min keittoajalla tomaatti-basilikapastaa.
Paista kanan sisäfileet pannulla.
Pese ja pilko salaatti, kurkku ja tomaatti. Mausta salaatti sitruunapippurilla ja suolalla. Loraus sitruunaoliiviöljyä kruunaa salaatin.

Pieni parsakaali ja höyrytä kypsäksi niin, ettei parsakaali mene ylikypsäksi vaan jää hieman rapsakaksi. Itse höyrytän parsakaalin Tupperwaren MicroPlus -kannussa. Laitan leikatut parsakaalit kannuun, n. rkl vettä ripotellen päälle, suolaa, sitruunapippuria ja mustapippuria. Sitten kannen alla höyryttäen mikrossa. Tarkkaile puolen  minuutin välein miltä parsat vaikuttavat.

Kokoa annos lautaselle.


Värikäs jauhelihapasta uppomunalla

1 pkt naudan 10% jauheliha
mausteita
1 annos pastaa/ruokailija
suippopaprikaa
parsakaalia
suolaa
valkopippuria
sitruunapippuria
1 tuore kananmuna/ruokailija

Paista jauheliha pannulla ja mausta melko voimakkaasti oman maun mukaan.

Keitä pasta suolavedessä. Valuta ja nosta lautaselle.

Nosta lautaselle myös jauheliha ja sekoita annos.

Pilko suippopaprika ja sekoittele annoksen joukkoon.

Höyrytä parsakaali kuten edellä, mutta käytä mausteena valkopippuria, sitruunapippuria ja suolaa.
Sekoita annoksen joukkoon.

Keitä uppomuna. Kiehauta vesi kattilassa, huolehdi, että vesi kiehuu rauhallisesti kattilassa. Laita kuppiin reilusti astiaa isompi tuorekelmu niin, että kelmun reunat ovat kupin ulkopuolella. Riko muna astiaan kelmun päälle. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Pyörittele kelmun reunat niin, että saat tehtyä kelmusta pienen pussin kananmunalle. Päästä turha ilma pois kelmun sisältä ja solmi tuorekelmu kunnolla.
Tee kattilan kiehuvaan veteen pyörre. Laita kelmutettu kananmuna pyörteeseen ja anna kiehua 3 min. Nosta kananmuna pois kattilasta ja anna jäähtyä hetki. Avaa kelmu ja lisää uppomuna annoksen päälle.
Uppomunan sisus on onnistuessaan valuva ja tuo itsessään melko kuivakkaan annokseen hyvää makua sekä kastikemaista tuntua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti