torstai 21. elokuuta 2014

Gluteeniton, laktoositon mudcake

Tänään minulla oli vieraita, joten päätin leipoa jotakin herkullista itsetehdyn saaristolaisleivän ja katkarapumoussen kylkiäisiksi. Uunissa paistui mudcake.

Mudcake

4 munaa
1,5dl sokeria
200g tummaa suklaata
200g laktoositonta voita
2,5dl perunajauhoja

Sulata suklaa ja voi joko vesihauteessa kattilassa tai esim. Tupperwaren microplus -kannussa. Mulla on käytössä tuo musta kannu, joten se tälläkin kertaa kuvioissa mukana.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää suklaavoiseos vaahdon joukkoon.
Lisää perunajauhot nostellen vaahtoon.
Paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa.
Paista 12min 200 -asteisessa uunissa. Huom. valmistaessani kakkua hyvin tuoreista munista, olisin voinut lyhentää paistoaikaa jonkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti