sunnuntai 10. elokuuta 2014

Täytetyt kesäkurpitsat

Ystäväni inspiroimana päätin tehdä alkavalle työviikolle helppoa, mutta maistuvaa lounasta.

Täytetyt kesäkurpitsat:

2-4 kesäkurpitsaa
3 pientä (tosi pieniä) keltasipulia
1 medium salsa
1 keltainen paprika (tai jos teet kuin minä, niin vähän vajaa, koska osa meni jo salaattiin)
1 prk chilituorejuustoa
1 pss tacomausteseos
400g naudan 10% jauheliha
juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat (zucchini) ja koverra sisus pois. Jätä vähän valkoista reunaa tukemaan muotoa.
Pilko sipulit ja paprika.
Paista jauheliha ja mausta ehkä noin puolikkaalla pussilla tacomausteseosta.
Lisää sipulit ja paprika. Anna vain lämmetä pikkusen, jotta paprika säilyttäisi edes pikkuisen rapsakkuuttaan.
Lisää salsa.
Lisää tuorejuusto.

Täytä kesäkurpitsat täytteellä.

Paista 225 astetta n. 25 min. 10 min ennen poisottoa, lisää juustoraaste ja anna pikkusen ruskistua.

Kuvassa ei ole juustoraastetta, koska unohdin juuston kauppaan. No, mutta menee ne näinkin. :)

VINKKI! Allekirjoittaneella oli vain 2 kesäkurpitsaa, joten täytettä jäi mielettömän paljon. Siitä voi tehdä vaikka seuraavana päivä kastikkeen perunoille tms. nopeaa ja hyvää ruokaa. Eli älkääpä heittäkö pois!!

Ja olisin itse käyttänyt tässä reseptissä chilituorejuuston tilalta maustettua Creme Fraichea, maultaan chili-paprika. Sen kanssa tarkkana, jos käytät. Yllättää tulisella maullaan sen, jolle tuote on uusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti