torstai 14. elokuuta 2014

Ahventa ja salsaa

Kevyt illallinen.

Mä pidän kalasta. Erilaisista kaloista, mutta erityisesti vaikutuksen tekee siika, lohi ja ahven. Ahvenfileet on melkoista herkkua ja tänään sitten menin niitä kohti Lidlissä, mistä saa muuten todella hyviä tuoreita ahvenfileitä.

Ja näin ne sitten laitettiin.

Ainekset:
parsakaalia
oliiviöljyä
chili explosion -mausteseos
suolaa ja pippuria

½ sitruuna
2 tuoretta isoa tomaattia
1 pienen pieni keltasipuli/salottisipuli
pienen pieni pala valkosipulia
1/4 tuoretta chiliä
suolaa ja pippuria

Valmista parsakaali ja salsa ensin. Eli parsakaalit paistoon ja oliiviöljyä pannuun mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista miedolla lämmöllä niin että tulee mukavia ruskeita kohtia eri puolille parsakaalia. Mausta lopuksi chili explosion -mausteseoksella.

Tee parsakaalin paistumisen aikana salsa. Purista ½ sitruunan mehu käsin niin, ettei mehuun tule siemeniä. Halkaise tomaatit ja poista siemenet nesteineen. Raasta tomaatin liha irti kuoresta. Sekoita sitruunan mehuun. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili pieneksi. Sekoita joukoon ja mausta  (rocksalt) lopuksi. Anna maustua hetki. Annostele sitten parsakaalin päälle.

ahvenfileitä
½ sitruuna
mausteita maun mukaan
valkopippuria
suolaa ja mustapippuria
voita paistoon

Purista ½ sitruunan mehu ahvenfileiden päälle. Anna olla hetki. Mausta kaikki pienellä ripauksella valkopippuria, suolaa (merisuola!!) ja pippuria. Lisää haluamasi muut mausteet. Itse maustan kaikki fileet eri makuisiksi. Tänään yhteen tuli seafood -maustetta, yhteen limepepperia ja yhteen tuota garlic maustetta ja pikkuisen kalamaustetta.
Paista fileitä hetki pannulla voissa. Käytä ehdottomasti voita. Siitä tulee ainoa oikea maku kalalle.

perunaa
suolaa
½ rkl voita

Tänään valmistin perunat Tupperwaren microplus -kannussa. Pari perunaa kannuun, tilkka vettä, suolaa, muutama minuutti mikrossa ja valmista. Pyöräytin halkaistut n. ½ rkl voita maun vuoksi.

Ja hyvää on. Taas kerran. Enpä voi olla vielä mainitsematta, että tuo kurkku on jälleen omasta parvekepuutarhasta. Kesän komein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti