tiistai 12. elokuuta 2014

Iltapalaa

Minulta on pyydetty erilaisia reseptejä myös helppoihin, nopeisiin arjen välipaloihin. Tässä niistä muutama, ensin iltapalatunnelmissa.

Kreikkalainen jogurtti persikkasurvoksella

100-150g maustamatonta kreikkalaista jogurttia
persikkasurvosta
ruokalusikallinen mysliä

Olen itse varsin ihastunut Eila kreikkalaiseen jogurttiin, jota saa tällaisella persikkahillokkeella. Ajattelin päästä edullisemmin kaupassa, joten ostin 500g paketin kreikkalaista jogurttia kotiin. Teen siitä itselleni 4-5 annosta. Jogurttiin laitan blenderissa pyöräytettyä persikkasurvosta. Ja ihan vaan näön vuoksi ja ruuansulatuksen iloksi ruokalusikallinen mysliä. Nam!

Kyytipojaksi minulle kelpaa iltaisin Clipperin hauduke. Ei muuten sisällä teetä, joten tällä haudukkeella on elimistöä rauhoittava vaikutus. Tervetuloa hyvät yöunet!

Marjat kermaviilikastikkeella

Haluamasi määrä pakastemarjoja (vadelma, mustikka, mansikka)
1 prk kermaviiliä
kardemummaa
vaniljasokeria/vanilliinisokeria
sokeria/hermesetas makeutusta

Sulata pakastemarjoja hieman tarvittaessa
(VINKKI! Laita jäiset marjat rasiaan kesällä ja anna sulaa matkalla esim. rannalle)
Sekoittele kermaviili ja mausteet. Ole varovainen kardemumman kanssa. Se peittää muut maut herkästi alleen.
Kaada kastiketta marjojen päälle. Nauti!


Elovena kaurapuuroa hunajamelonilla

2,5dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
100g raejuustoa
hunajamelonia
kanelia

Keitä puuro paketin ohjeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa mukaan raejuusto, mikäli haluat aamiaisestasi tuhdimman ja proteiinipitoisemman. Puuron sekaan keitetty raejuusto tekee puurosta maitomaisemman.
Annostele puuro lautaselle, lisää päälle hunajamelonin paloja ja kanelia. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti