sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Välipala kohti arkea

Tänään ajatukset ovat selkeästi jo arjessa. Tavoitteena on tehdä ruokia lounaaksi ja päivälliseksi itse. Koulun ruokia vähemmän, omia enemmän. Se vaatii ennakointia.
Osa eilisestä keitosta odottaa huomista jääkaapissa, osa meni pakkaseen. Jääkaapissa oleva tulee lounaaksi.
Tänään on hyödynnetty ruuanlaitossa kaikkea jääkaapissa majailevia ainesosia. Tsekatkaapa, myös tuo seuraava punainen curry.

Aamupala:

maustamatonta jogurttia
mysliä
hunajaa
kuorittuja auringonkukan siemeniä

2 munanvalkuaista
suolaa
rasvaa

vettä
sitruunaa

maitokahvia

Mä olen tehnyt valtavan purkillisen myslisekoitusta. Se takaa mulle terveellisen aloituksen jokaiseen päivään. Mysliin on sekoitettu joukkoon kuivattuja karpaloita ja mustikoita. Toisessa myslipaketissa oli myös omenaa, joten aika herkku on lautasella. Lisäksi rakastan noita auringonkukansiemeniä, joten niitä tulee sinne tänne.

Jogurtin kylkeen paistui valkuaisista sopiva munakas. Nämä valkuaiset jäivät yli, kun tein illalliselle duchesseperunoita. Niihin tarvittiin keltuaiset.

Sit juomaksi sitruunaista vettä ja kahvia. Kyllä näillä päivä starttaa.



Tämän aamupalan lisäksi rakastan yhtä välipalaa.

Marjajogurtti
maustamatonta jogurttia
pakastemarjoja (esim. mansikkaa)
auringonkukan siemeniä

Sekoittele nuo ainekset aamulla kotona rasiaan ja anna maustua kunnes syöt aamupäivän välipalaa joskus yhdeksän ja kympin välillä. Nam! Niin hyvää.

Tästä tulee kuva, kun muistan sen joskus ottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti