tiistai 16. joulukuuta 2014

Glögikakku

Yksi joulun ehdottomista suosikeistani on glögikakku. Kaikkia ihania joulun makuja samassa paketissa. Tässäpä teille tuo ohje. Alkuperäinen löytyy Pirkan resepteistä. Teen oman kakkuni pohjan ja täytteen alkuperäisestä kaksinkertaisena ja kiilteen alkuperäisen reseptin mukaan. Alla oleva ohje on siis minun määrittelemillä ainesosamäärillä. Vuokana on käytetty 26cm irtopohjavuokaa.

Glögikakku

Pohja:
300 g hienonnettuja piparkakkuja
150g voita (vähäsuolainen voisi toimia hyvin)

Hienonna piparkakut ja sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Anna kovettua hetki kylmässä.

Täyte:
8 liivatetta
kylmää vettä
4 dl kuohukermaa
360g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 dl tomusokeria
(raastettua app.kuorta)
6rkl appelsiinimehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Anna liota noin 10min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tomusokeri, tuorejuusto sekä mausteet keskenään. Sekoita kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Liuota puristetut liivatteet appelsiinimehuun. Kaada appelsiinimehu liivatteineen tuorejuustoseoksen joukkoon. Nostele täyte pohjan päälle ja anna hyytyä väh. 4 tuntia. Mulla hyytyi tällä kertaa yli 6h. Yleensä annan hyytyä yön yli tai työpäivän ajan. :D

Kiille:
4 liivatetta
3 dl Marlin glögitiivistettä
1dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Anna liota noin 10min. Kuumenna 2dl vettä. Liuota puristetut liivatteet kuumaan veteen. Kaada sitten kuuma vesi norona kylmä glögitiivisteen joukkoon. Viilennä kiilleseosta noin puolituntia kylmässä, välillä sekoitellen. Kiillemassan tulee olla kylmää. Kaada kylmä kiille varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 4h.

Koristele valkosuklaalla, nomparelleilla, pipareilla, kanelitangoilla ja tähtianiksella.

Nauti joulukahvin kanssa.

Päivitetty: 26.12.14

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti