sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Pehmeää maa-artisokkakeittoa

Yksi lempikeitoistani on pehmeän makuinen maa-artisokkakeitto. Tässä resepti teillekin. Pääosin otettu Viinilehden Alexin reseptistä, mutta joitain asioita olen reseptistä muutellut eri reseptejä lukemalla.

Maa-artisokkakeitto (4 alkupalaksi) ja savuporosarvet

300g tuoreita maa-artisokkia
1 keltasipuli
1-2 valkosipulin kynttä
voita
1 tl suolaa
pippuria
muskottipähkinää
4dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä

Halutessasi voit maustaa keittoa pienellä määrällä tuoretta timjamia.

Valmista kasvisliemi pienessä kattilassa.
Pese, kuori ja paloittele maa-artisokat. Minä pienin maa-artisokat n. 4-6 palaan.
Kuori sipuli ja hienonna. Minä pienin sipulin hyvin pieneksi silpuksi Tupperwaren yrttisilppurilla.
Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna ne veitsellä pienellä. HUOM! Jos valkosipulin puristaa, tulee siitä kitkerää, joten kiltisti vaan veitsi käteen ja hienontaen sillä.
Pehmennä ja kuullota maa-artisokat, sipuli ja valkosipuli voissa toisessa, isommassa kattilassa voissa miedolla lämmöllä. Älä anna ottaa väriä.
Lisää mausteet ja kasvisliemi ja keitä 15 minuuttia.
Lisää kerma ja valkoviini. Keitä vielä hiljalleen 5 minuuttia.
Soseuta keitto.
Tarjoile heti!

Savuporosarvet

Valmista lehtitaikinasta leivontasarvea käyttäen sarvia, jotka voit täyttää haluamallasi täytteellä. Tässä tapauksessa savuporomoussella.

200g yrttituorejuustoa
2 rkl punasipulia hienonnettuna
50g sapuporopaistia tai savupororouhetta (hienonna pieneksi)
mustapippuria
pieni pala punaista paprikaa (hienonna)

Sekoita täyte ja anna maustua hetki jääkaapissa. Täytä sarvet.

Nauti maa-artisokkakeiton kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti