perjantai 26. joulukuuta 2014

Arabialainen maustekakku

Arabialainen maustekakku on ehdoton suosikkini joulun kuivakakuista. Siinä on työtä, mutta maku palkitsee. Oikeastaan en syö muita kuivakakkuja jouluna, joten tätä pitää olla. Ja jos kerran arabialaista kakkua haluaa, pitää se tehdä itse. Tässäpä ohje teille, kokeilkaa!
Tämä kakku on tehty Tupperwaren silikonivuokaan. Taitaa vastata isoa metallista kakkuvuokaa.

Arabialainen maustekakku
Kakkumassa:
3            munaa
3 1/4 dl sokeria
5 dl       vehnäjauhoja
1 1/4tl   leivinjauhetta
1/2 tl     soodaa
1 tl        kanelia
1 tl        vaniljasokeria
2 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl      kermaa
200g    sulatettua voita

kuorrute:
3 rkl    notkeaa voita
3½ dl  tomusokeria
1 tl      kanelia
1½ rkl kuumaa kahvia

paisto: 1h   175 astetta

Jos käytät jotain muuta kuin silikonista vuokaa, tarvitset myös korppujauhoja ja rasvaa vuuan voiteluun. Silikonivuuassa vuokaa ei tarvitse voidella eikä korppujauhottaa.

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (myös tumma kaakaojauhe). Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää kerma nestemmäisenä joukkoon, sekoita. Lisää voi joukkoon ja sekoita. Kaada kakkumassa vuokaan ja paista.

Ota kypsä kakku uunista ja anna sen vetäytyä vuuassa hetki ennen kumoamista.

Anna kakun jäähtyä kunnolla. Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa ja levittele kuorrute kakun päälle. Kuorruttamista lepottaaksesi, varaa lähettyville kuppi, jossa on kuumaa kahvia. Kasta käyttämääsi veistä kahvissa aika ajoin, niin kuorrute leviää siistimmin kakun päälle.
Anna kuorrutteen pinnan kovettua huoneenlämmössä.
Nautiskele kahvin kanssa, aina ohikulkiessasi ja muuten vaan.

Näin siinä sitten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti