Tämä kakku on tehty Tupperwaren silikonivuokaan. Taitaa vastata isoa metallista kakkuvuokaa.
Arabialainen maustekakku
Kakkumassa:
3 munaa
3 1/4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 1/4tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl kermaa
200g sulatettua voita
kuorrute:
3 rkl notkeaa voita
3½ dl tomusokeria
1 tl kanelia
1½ rkl kuumaa kahvia
paisto: 1h 175 astetta
Jos käytät jotain muuta kuin silikonista vuokaa, tarvitset myös korppujauhoja ja rasvaa vuuan voiteluun. Silikonivuuassa vuokaa ei tarvitse voidella eikä korppujauhottaa.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (myös tumma kaakaojauhe). Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää kerma nestemmäisenä joukkoon, sekoita. Lisää voi joukkoon ja sekoita. Kaada kakkumassa vuokaan ja paista.
Ota kypsä kakku uunista ja anna sen vetäytyä vuuassa hetki ennen kumoamista.
Anna kakun jäähtyä kunnolla. Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa ja levittele kuorrute kakun päälle. Kuorruttamista lepottaaksesi, varaa lähettyville kuppi, jossa on kuumaa kahvia. Kasta käyttämääsi veistä kahvissa aika ajoin, niin kuorrute leviää siistimmin kakun päälle.
Anna kuorrutteen pinnan kovettua huoneenlämmössä.
Nautiskele kahvin kanssa, aina ohikulkiessasi ja muuten vaan.
Näin siinä sitten käy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti