keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Gluteenittomat, laktoosittomat mini Runebergit

Aattelin piristää huomista opekokousta sekä pt:täni minirunebergin tortuilla. Tsekkailin ja yhdistelin eri resepteistä parhaita puolia ja näin se sitten meni.

Mini Runebergit (48 kpl)

150g laktoositonta voita pehmeänä/huoneenlämpöisenä
1,5dl sokeria
2 munaa
1,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5dl gluteenitonta korppujauhoa
1 pss mantelijauhoa (75g)
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl kardemummaa
1 tl kanelia
1-2tl vaniljasokeria
0,5dl laktoositonta maitoa
0,5 dl laktoositonta kuohukermaa

1 prk vadelmahilloa (230g, paiston kestävä), jos haluat runsaasti hilloa, varaa toinen purkki vielä ja lisää hilloa sitten kun leivokset ovat tulleet ulos uunista

omenamehua kostutukseen

valkoista koristelusokerimassaa

Dr.Oetker minicupcake -vuokia


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten joukkoon. Mittaa gluteenittomat jauhot ja vatkaa kunnolla joukkoon. Lisää korppujauhot ja vatkaa nämäkin joukkoon. Nämä korppujauhot sisältävät psylliumia, joten sitä ei ole tarvetta lisätä tähän taikinaan. Lisää mantelijauho, leivinjauhe ja mausteet. Heittelin mausteet näppituntumalla (kuten aina) taikinaan, joten määrät hieman arviopohjalta, mutta hyvin lähellä totuutta. :)
Mittaa nesteet ja lisää joukkoon vatkaten.

Annostele taikina minimuffinssivuokiin, iso tl taikinaa/vuoka. Tee lusikalla pieni kuoppa tortun keskelle ja laita siihen nokare hilloa. Paista 200 asteessa 15-20min.

Anna jäähtyä. Kaada omenamehua lasiin ja kostuta tortut mehulla pullasutia käyttäen. Koristele torttu vielä valkoisella sokerimassalla.

Nautiskele rauhassa kahvin kanssa. Sopiva herkkupala, jonka jokainen dieettikin kestää. Herkullista Runebergin päivää teille kaikille täältä taivaalliselta tuoksuvasta keittiöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti