tiistai 3. helmikuuta 2015

Gluteeniton, laktoositon kanapiirakka

Pirkan gluteenittoman jauhoseoksen pussin kyljessä oli mielenkiintoinen suolaisen piirakan resepti, jota halusin kokeilla. Ensimmäiseen piirakkaan laitoin reseptin mukaan savukinkkua kuutioina, bonjour yrttikermaa, aurinkokuivattua tomaattia ja purjoa. Muuten tämä olisi varmaan ollut melko hyvä piirakka, mutta bonjourkerma oli mielestäni ihan hirvittävän suolaista ja muutenkin suuhuni liian teollisen makuista. Olen tottunut kaikki maustamaan lähes aina itse, joten en tästä kokeilusta syttynyt. Värit piirakassa oli kuitenkin kohdallaan.

En kuitenkaan tästä lannistunut vaan tein seuraavana päivänä vierailleni kanapiirakkaa. Pohja on siis Pirkan reseptistä vähän muokattuna ja täytteet sitten omasta päästä. Hyvää tuli.

Kanapiirakka

pohja:
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl Pirkan perunasoseaineksia (gluteeniton, laktoositon)
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1 tl basilikaa kuivattuna
½ tl timjamia kuivattuna
100g laktoositonta voita
1 dl omenamehua

täyte:
400g maustamattomia kanasuikaleita
½      sipuli
         Santa Marian chicken and steak maustetta myllystä
         Santa Maria mustapippuria myllystä
         Santa Maria rock salt myllystä
         Santa Maria chili explosion myllystä
1 prk ananaspaloja
1 prk laktoositonta ruokakermaa
1       kananmuna
         basilikaa kuivattuna

Valmista täyte ensin. Paista kanasuikaleet pannulla yhdessä sipulin kanssa. Mausta maun mukaan, maustetta saa olla runsaasti. Kun paisto on valmis, ota pannu hellalta ja lisää ananaspalat kanojen joukkoon. Älä paista enää.
Sekoita kerma, kananmuna, basilika, suola ja mustapippuri keskenään.

Valmista pohja. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon. Sulata rasva ja sekoita joukkoon. Lisää reippaassa tahdissa taikinaan myös omenamehu. Levitä pohjan taikina piirakkavuokaan. Ja kana-ananastäyte pohjan päälle. Kaada kerma-kananmunaseos täytteen päälle. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa 30 minuutin ajan.

Nautiskele sinällään tai maukkaan salaatin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti