tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kesäsalaatti -värillä on väliä

Kesällä on kiva syödä salaattia. Se on kevyttä ja kylkeen voi paistella mitä ihanampia lisukkeita. Tässä teille tarjolla pari erilaista variaatiota.

Salaattipohja 1 hlö:

½ ruukku jääsalaattia
pätkä kurkkua
3 isoa terttukirsikkatomaattia
sitruunaoliiviöljyä
siemeniä (auringonkukan..tms.)
suolaa, sitruunapippuria

jos haluaa, niin väriläiskiä saa kun on esim. punakaalia raastettuna, porkkanaa raastettuna, keltaista paprikaa, appelsiinia kuutioita

Proteiiniosa:
3 kpl fajitasmaustettuja kanansisäfileitä (esim. Grillimaisteri)
tai
125g kanasuikaleita (maustamaton)
tai
1-2 pestomaustettuja kanan minuuttipihvejä
tai
120 g savustettua lohta
tai
2-3 ahvenfilettä/silakkapihvejä (tarvitset myös gluteenitonta korppujauhoa, valkopippuria, mustapippuria, suolaa ja paistorasvaa)

Lisää makua näistä:
höyrytetty parsakaali (mausta Santa Marian Chili explosionilla, suolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla)
fetakuutiot (huom! Eila-sarjasta löytyy laktoositontakin)
vähälaktoosiset vuohenjuustokuutiot (Pirkalta)
halloumi paistettuna pannulla
aurinkokuivattutomaatti ja sen mausteöljy
kesäsipuli/ruohosipuli
balsamikokastike

Ruokaisampi tulee lisäämällä vielä mukaan keitettyä pastaa. (allaolevassa kuvassa Keittiöelämää -Culinariasta ostettua sitruunapastaa)

Valmista salaattipohja. Itse teen yleensä tuon perusvihreäsalaatin. Joskus on kiva laittaa väriä esim. raastetusta punakaalista tai porkkanasta. Appelsiinista saa myös mukavaa väriä ja makua.

Proteiiniosan yleensä paistan salaatin kylkeen. Savustettu lohi on helppo vaihtoehto kiireiseen päivään, kun lohen voi napata suoraan valmistettuna kaupan kalatiskiltä ja pieniä salaatin pintaan tai kylkeen. Kanat puolestaan maustan itse yleensä Santa Marian maustemyllystä otetulla chiken&steak -mausteseoksella, mustapippurilla ja chili explosion -mausteella. Loistavat minuuttipihvit sain , kun perinteisen mausteen lisäksi sivelin kanan pintaan pestoa paiston loppupuolella. Annoin pestolle vähän lämpöä kanan molemmin puolin ja sitten vain lautaselle & nautiskellen.
Kalat on mukava valmistaa. Ahvenfileen pintaan laitan vähän sitruunamehua. Riippumatta siitä, että onko kyseessä silakkafile vai ahvenfile, pyörittelen fileet itsemaustamassani korppujauhossa. Korppujauhojen sekaan laitan valkopippuria, mustapippuria ja suolaa. Sen jälkeen paistelen fileet pannulla (käytä paistoon laktoositonta juoksevaa Oivariinia).

Salaatin kruunaan mielelläni Eila -sarjan fetakuutioilla. Tästä sarjasta esim. yrttimaustetut ovat mukava lisä salaatin makumaailmaan.

Rakentele itse hyvä kesäsalaatti. Omia vinkkejänne voitte kirjoitella vaikka tähän alle kommentteihin.

Tarjoile salaatti kauniisti. Ylläolevista kuvista voit miettiä mm. miten musta suorakaiteen muotoinen lautanen tai valkoinen pyöreä lautanen sopii salaatin taustaksi. Kumpi on suosikkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti